SCA

Bakgrund

Idag drabbas en av fyra personer av inkontinens och trots att det är lika vanligt som hösnuva förknippas det ofta med skam. De ledande företagen inom inkontinensskydd har gjort en tydlig skillnad på män och kvinnor i både förpackningsdesign och reklamfilm

Uppdrag


Öka försäljningen av inkontinensskydd för män och kvinnor, samt normalisera inkontinens som tillstånd.

Lösning

Kampanjen Power to the Peeple hyllar människor och har som mål att ta bort skammen kring inkontinens en gång för alla. SCA vill ta ställning i frågan kring inkontinens genom att normalisera tillståndet. Det gör de med normkreativa förpackningar och reklamfilmer som spelar på igenkänning.

Varumärke:

En färgskala, typsnitt och tonalitet i text och design som är avskalad och tydlig.

Produktdesign:

En normkreativ förpackning som är modern och okomplicerad i sin design, vilket sticker ut bland konkurrenterna. Vi gör så lite skillnad som möjligt mellan förpackningen för människor med snippa och människor med snopp. Produktnamnet "RAISE" fungerar tillsammans med payoff:en "Power to the Peeple" som en hyllning till människor med inkontinens, och anspelar på styrka och gemenskap.

Reklamfilmer:

En av fyra över 40 lever med inkontinens idag. Läckaget inträffar ofta under vardagliga situationer, som vid skratt eller träning. Våra reklamfilmer syftar till att synliggöra och normalisera tillståndet.

Sammanfattning

Genom nya, normkreativa förpackningar och reklamfilmer med hög igenkänningsfaktor tar SCA ledartröjan i frågan kring att avdramatisera och normalisera inkontinens. 

Fiktivt case
Med  Kristel Almquist och Vera Tornberg

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now